Χρεώνεται ο ιδιοκτήτης αν διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο του; Αν ο λογαριασμός πάει στο αμερικανικό κράτος και ιδιοκτήτης είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, τότε η απάντηση είναι καταφατική.
Η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε περίπου 67.000 δολάρια για τη διαμονή του προέδρου των ΗΠΑ στο ξενοδοχείο που του ανήκει, στο Τάρνμπερι της Σκωτίας, κατά τη διήμερη επίσκεψή του εκεί.
Εγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνουν ότι δόθηκε εξουσιοδότηση για πληρωμές 30.074 δολαρίων
και 37.744 δολαρίων, για να καλυφθεί το κόστος διαμονής του Τραμπ. Το ποσό καταβλήθηκε απευθείας στην εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, η οποία του ανήκει.
Ο Τραμπ κατέλυσε στο θέρετρο με τη σύζυγό του Μελάνια, τον γιο του Ερικ, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, σε μία επίσκεψη που κοστολογήθηκε ως ιδιωτική.
Συνολικά, έγιναν 7 πληρωμές, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τη διαμονή του Τραμπ και των υπολοίπων στο ξενοδοχείο του, φτάνοντας τον λογαριασμό στα 237.500 δολάρια στο σύνολο. Από αυτά, 122.589 δολ. δαπανήθηκαν για το δημοσιογραφικό τιμ του Λευκού Οίκου, σε άλλα ξενοδοχεία, και 47.000 δολ. για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών στο ξενοδοχείο του προέδρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πληρωμή για τη διαμονή και τα έξοδα της πολυπληθούς ομάδας της Μυστικής Υπηρεσίας, που συνοδεύει πάντα τον Τραμπ.

Πηγή: | iefimerida.gr

Τα νεα της Δυτικης Αχαιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις