Ανώνυμες πηγές με πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους της Δύσης: το υπερηχητικό βλήμα που ετοιμάζει η Ρωσία και το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως «ανίκητο», όχι μόνο δεν είναι απλό σχέδιο, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, που οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν ονομάσει «Avangard», έχει ήδη δοκιμαστεί δύο φορές με επιτυχία μέσα στο 2016, ενώ μια τρίτη δοκιμή το 2017 ήταν αποτυχημένη, αλλά δεν σταμάτησε την ανάπτυξή του. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το όπλο θα είναι έτοιμο το αργότερο ως το 2020.
 
Το συγκεκριμένο βλήμα έχει σχεδιαστεί να βρίσκεται πάνω σε διηπειρωτικό πύραυλο. Μόλις εκτοξευτεί χρησιμοποιεί την αεροδυναμική για να πετάξει στο όριο της ατμόσφαιρας, είναι σχεδιασμένο να κάνει απότομες μανούβρες και μπορεί να χτυπήσει οιοδήποτε στόχο πάνω στον πλανήτη μέσα σε μισή ώρα, καθώς ταξιδεύει με ταχύτητα 20 φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου που είναι 343 μέτρα το δευτερόλεπτο.
 
Το «Avangard» μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή, ωστόσο, ακόμα και μόνο με την ταχύτητά του μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή, ενώ ο Πούτιν το αποκάλεσε «μπάλα φωτιάς» και «ανίκητο». Τα στοιχεία αυτά έχουν θορυβήσει τις ΗΠΑ, με ειδικούς να σημειώνουν ότι πλέον η Δύση θα πρέπει να ανασχεδιάσει την αντιβαλλιστική της πολιτική, καθώς το «Αvangard» αλλάζει τα δεδομένα.
πηγη topontiki.gr

Τα νεα της Δυτικης Αχαιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις