Η διαφορά (0,6% του ΑΕΠ) ανάμεσα στις δεσμεύσεις (3,5% του ΑΕΠ προέβλεπε ο Τσακαλώτος) και στις προβλέψεις (2,9% του ΑΕΠ προβλέπει το ΔΝΤ), αντιστοιχούν σε «τρύπα» 1,1 δισ. ευρώΠρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το 2018, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του Fiscal Monitor που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Ουάσιγκτον, την ίδια ώρα που στην Βοστώνη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζει στους ξένους επενδυτικούς οίκους ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον
στόχο της για πλεόνασμα 3,5%.
imageimage_1_Η διαφορά (0,6% του ΑΕΠ) ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στις προβλέψεις για την χώρα μας, αντιστοιχούν σε «τρύπα» 1,1 δισ. ευρώ. Αν πρέπει να καλυφθεί και πώς (με μέτρα λιτότητας ή ελάφρυνση χρέους από τους δανειστές) ενδεχομένως να απαντηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τους υπευθύνους του Ταμείου που θα δώσουν συνέντευξη για την παρουσίαση των προβλέψεών τους, ή τους υπουργούς κ.κ. Τσακαλώτο και ο Χουλιαράκη που βρίσκονται από σήμερα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ.


Η εκτίμηση για πλεόνασμα 2,9% πάντως είναι καλύτερη από το 2,2% που εκτιμούσε στην αντίστοιχη έκθεση τον Οκτώβριο του 2017 το Ταμείο. Ωστόσο το ΔΝΤ προβλέπει την περίοδο 2019-2022 το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 3,5% του ΑΕΠ, ​​το 2023 μειώνεται απότομα ξανά στο 1,5% του ΑΕΠ -ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το υπολογίζουν σε 3% για να αποφύγουν να προσφέρουν ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα.

image__5_ 
πηγη protothema.gr

Τα νεα της Δυτικης Αχαιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις